...

Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Doç. Dr. Fatih KARAOĞLAN'ın Türk Atlantik Seferi, Antarktika (22 Ocak - 08 Mart 2022).

Fakültemiz Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih KARAOĞLAN, TC Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde TUBİTAK-MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonluğunca 6. kez düzenlenen ve 121Y357 nolu “Horseshoe Adasında (Batı Antarktika) Yüzeyleyen Tektono-Magmatik ve Metamorfik Birimlerin Yüzeyleme Yaşlarının Fizyon İzi Ve U-Th/He Yöntemleri İle Araştırılması” isimli proje tarafından desteklenen TAE-VI (Türk Atlantik Seferi) kapsamında 22 Ocak - 08 Mart 2022 tarihlerinde Antarktika kıtasında bilimsel faaliyetlere katılmıştır Toplam 7 farklı Türk Üniversitesi ve 18 araştırmacının katılımı ile Türk Bilim Üssünün yer aldığı Antarktika Yarımadasındaki Horseshoe Adasında 46 gün süren bilimsel araştırmalar yapılmıştır. Özellikle kayaçların yaşlandırılması konusunda toplanan örnekler, bu konuda yetkin bir ekip tarafından incelenerek uluslararası bilimsel literatüre önemli katkılar sağlayacağı beklenmektedir.